Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Nebyl stavební materiál, nebylo možné (legálně) najmout řemeslníka na práce, nefungovaly služby... Proč tomu tak bylo? Vše bylo centrálně řízeno přes velké podniky. Každý vedoucí chtěl mít co nejvíce podřízených a nevadilo mu, že pracují na půl plynu. Bylo mnoho podniků, kde se polovina směny proflákala. Bylo mnoho podniků, kde si zámečník v pracovní době svařil brnaku do zahrádky či udělal pro sebe leccos jiného. Živnostníci, kteří by se snažili získat zakázku, byli zakázáni. Stačila změna režimu a podnky musely obstát v tvrdé konkurenci: S polovinou nebo i čtvrtinou zaměstnanců dokázat zajistit stejnou výrobu. A najednou vše funguje.

Tenkrát se kontrolovala účast v prvomájovém průvodu či účast na volbách. Za neúčast mohly být postihy i výhazov. Když se většina lidí flákala, tak to nevadilo.

0 0
možnosti
Foto

Vidíte, a za dnešního režimu byste byl se srovnatelným platem cca 10-20 tisíc téměř bezdomovec. Děkujte Gustávu Husákovi !!

0 0
možnosti
JK

Prožil jsem několik režimů. Neděkuji Háchovi, Gottwaldovi, Husákovi, Havlovi ani Sobotkovi za to, že ještě žiji /81/, mám se s dvanáctitisíci důchodu dobře a totéž celá moje početná rodina. Děkuji sobě, že jsem se dokázal v kterékoliv době o sebe postarat a nijak nelituji ty, kteří to nedokázali /s výjimkou nějak zdravotně postižených/ a jenom nadávají na všechno kolem.

0 0
možnosti
Foto

Autore Vy máte zřejmě smysl pro humor. Jako malé dítě v hračkářském krámě se tady s rozzářenýma očima rozplývat nad těmi dnešními neeeeomezenými možnostmi...

Čím to, že dnešní mladá generace je jaksi nechápe a dostatečně rozjařeně se nezahypotekovává na celý život a raději se drží máminy sukně málem do padesáti:-)

0 0
možnosti
JC

No vidíte, a dnes jste za ten "horor" rád, máte dům v hodnotě několika milionů!:-) Takových bylo statisíce (my také tak stavěli) a zajímavé je, že všichni všechno nakonec sehnali.

Vaše vnučka má také dům, šikovně a rychle postavený. Ale asi určitě nedostala žádnou bezúročnou půjčku (hypotéku) a už vůbec ne nějaký "stabilizační příspěvek", nenávratný, v dnešní hodnotě několik set tisíc korun. Naopak, bude muset dělat vše pro to, aby neztratila zaměstnání a mohla tu hypotéku platit. A bude jí platit do důchodu.

To jsou ty paradoxy doby té a dnešní. Vždy je něco za něco ...

A rád Vaše vzpomínání čtu, pravidelněR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 395x
Jsem hoch jehož životem prošli všichni prezidenti tohoto státu. Tím pádem nemusím blíže uvádět svůj věk, Sudičky mně do života vložily optimismus, chuť k psaní a cestování. Všech tří darů jsem využil a využívám dosud. A tak se batoh se vzpomínkami naplnil vrchovatě a když se do něj sáhne, je tu článek pro blog coby dup. Tak občas zkuste otevřít můj blog.

Seznam rubrik