Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Barnevernet: o červené punčošce

Stále dokola, jako o červené punčošce se vine internetem i na tomto serwru kauza o odebírání českých dětí norským úřadem pro ochranu děti. Co s tím?

Punčoška rudne čím dál víc tak jako tváře těch, kteří Berneverent posílají včetně Norska do horoucích pekel. Jak jinak si vysvětlit snůšku histerických výroků, které se svou razantností staly vstupenkou do světa stále víc a víc zviditelněných.

Pro příklady není třeba chodit daleko. Možná jste si početli v článcích blogu pana Zdechovského na toto téma.a nebylo jich málo. Malá procházka jeho výrazy stačí:

"Zrůdnost norského Barnevernetu nezná mezí a může i zabíjet. "

"V Norsku došlo k dalšímu bezdůvodnému a děsivému případu odebrání dítěte. Barnevernet stále překvapuje a myslím, že tento případ dokáže pohnout i otrlým". 

Pana Zdechovského si jinak vážím a sleduji jeho postoje k mnoha "ošemetným" problémům kolem nás, zejména k současné krizi vzniklé v Evropě s migrací muslimů. Vzhledem k jeho postavení a skutečnému jádru problému je jeho slovník neodpovídající.

Ano. Bernevernet dělá chyby a plyne to z toho, že norský pohled na výchovu dětí, péči o ně, případné tresty za nevhodné chování atd. jsou z našeho pohledu a ve srovnání s našimi zákony někdy až trapně úsměvné.Tomu odpovídají i norské zákony. Vím o čem mluvím. Už patnáct let jezdím vždy v červenci do Norska a projel jsem už Norsko křížem krážem a potkal se se spoustou Norů i našich krajanů /moje zážitky už 9 let zveřejňuji na mých blozích zde, na Blog,cz a Blogujeme,unas.cz/. Umožňuje mi to můj přítel, český lékař, žijící a pracující na předměstí Osla už bezmála třicet let. Přichází skoro denně do styku s problémy dětí, které řeší Bernevernet a zpracovává podklady pro něj. Znám problémy s desetitisíci migrantů, kteří postupně zaplavují Norsko a právě tady je důležitá ochrana dětí, které jsou vystaveny zcela odlišnému způsobu výchovy, než je nejen v Norsku obvyklé. Konec konců přesvědčit se můžeme na procesích současných migrantů, kdy jsou skutečně ohrožovány desítky tisíc dětí a tisíce už zahynuly.

Chcete vědět, proč Norové unášejí cizí děti a proč se chová Barnevernet jako Hitlerjugend?

Řekl nám to údajně pan prezident Zeman a napsal bloger pan Olšer. Začíná svůj článek takto:

On je to v podstatě únos dětí,druh gangsterismu,“ komentoval prezident Zeman počínání norského Barnevernetu v pořadu z Lán. Únos dětí označil za nejodpornější gangsterský čin; chová se prý k dětem jako nacistický Hitlerjugend...

A tak jsem si tento pořad z Lán na internetu pustil. Prezident v rozhovoru komentuje svoje jednání s norskou velvyslankyní. Zde je doslovný přepis prezidentových slov: 

"Paní velvyslankyně v tom rozhovoru několikrát opakovala slovo "konfidejšn", to znamená je to důvěrná informace. A já jsem jí říkal: Paní velvyslankyně tak za prve, ani vy, ani norské úřady, ani norské soudy, tím méně česká strana plošně nezná dokumenty, které byly k odebrání těch dvou dětí, nu a v tom případě je ta instituce, která se tím zabývá vlastně státem ve státě. Já vám doporučuji nové soudní jednání a informovat českou stranu. No a protože každý rozhovor se mnou musí vyvolat nějaký skandál tak mně dovolte, abych vyslovil podezření. které jsem norské velvyslankyni neřekl. Víte, co to byl Lebensborn?. Nevíte. To bylo nacistické zařízení, kde byly vychovávány árijské děti. No a ti dva kluci Michalákovi jsou vlastně v zařízení, pěstounském zařízení, které se podobá Lebensbornu tím, že jejich matka se s nimi může setkávat pouze dvakrát ročně patnáct minut, nesmí s nimi mluvit česky nu a ony děti jsou jedním slovem odnárodňovány. Takže Lebensborn, který vychovává mladé Nory, zatím co by ti kluci byli převezeni do Česka, tak česká strana totálně garantuje péči o ně".

"Pane prezidente, není to moc ostrá srovnání?" táže se redaktor.

"To víte že je. Právě proto jsem řekl, že je to provokace, že je to hyperbola, že je to přehánění, ale má to jisté společné rysy."

Tolik prezident. Žádný únos, žádný druh gangsterismu ani nejodpornější gangsterský čin, žádná zrůdnost a děsivý případ, který dokáže pohnout i otrlým. A nasazení koruny si dovolím přesunout z článku pana Olšera následující obrázek

Rozhodně další příspěvek k hysterii, která tuto kauzu provází. A je jich celá řada. A přihřívají si polívčičku i ti, kteří přidávají komentáře. Vůbec jim nevadí, že v ní plovoucí nudle nazývají noky, cibuli červenou řepou místo názvu zeleninová používasjí název einopf.

   Nemám nic proti rozdávání červených karet třeba právě Bernevernetu. Ti, kteří pochopí, že tato organizace provádí velmi přísně kontrolu výchovy dětí a z nedostatků vyvozuje až neúměrně tvrdé sankce, se určitě nepřidají k imigrační vlně, která směřuje itaké do Norska i když životní úroveň v Norsku je velkým lákadlem.

   Od blogerů bych si velmi rád přečetl hodnocení ochrany dětí u nás, kde je prozatím ticho po pěšině, i když třeba Právo z 16.ledna.t.r. na první straně poukazuje na odebírání dětí naší "sociálkou". Budete rozdávat červené nebo žluté karty? A nebojte se napsat provokace, hyperboly a přehánějte ostošest jako pan prezident Zeman.

 

 

Autor: Jaroslav Kašíkjaroslav | sobota 30.1.2016 11:05 | karma článku: 15,50 | přečteno: 659x
  • Další články autora

Jaroslav Kašíkjaroslav

Kdo jinému jámu kopá....aneb...--Babiš gaunerem.

Před půl rokem by mně ani nenapadlo, že půjdu k volbám s volebním lístkem hnutí ANO. Jen okrajově jsem sledoval frontální útok na jeho předsedu, přemýšlel o presumci neviny a divil se čím dál víc. Včera mne kampaň dorazila.

1.10.2017 v 10:46 | Karma: 22,08 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Zlín

Jaroslav Kašíkjaroslav

Expedice oksroN 2017: první stovky kilometrů.

Tak pokud jste jeli také autem do Petrohradu, nic moc nového vás nečeká. A pokud se k tomu chystáte, dobře děláte. Konec konců vám o pěti dnech pobytu v něm povyprávím příště.

25.9.2017 v 7:46 | Karma: 4,82 | Přečteno: 129x | Diskuse| Cestování

Jaroslav Kašíkjaroslav

Kudy, kam?

Nejenom psaním živ je člověk, ale i prací na zahrádce a k tomu je jarní a letní období přímo ideální. A není od věci připravit i povyražení, za které cesty do Norska považuji.

22.9.2017 v 5:41 | Karma: 5,52 | Přečteno: 209x | Diskuse| Cestování

Jaroslav Kašíkjaroslav

Kouzlo časů minulých: kubánská padesátka.

Být na Kubě v době, kdy k vám dorazila padesátka bylo fantastické. A když k tomu připočítáme pobyt na pláži Santa Lucia nelze než pochopit, že jsou na ni nesmazatelné vzpomínky.

30.4.2017 v 7:44 | Karma: 12,21 | Přečteno: 233x | Diskuse| Cestování

Jaroslav Kašíkjaroslav

Kouzlo časů minulých: v náručí Santa Lucii

Vím, známější je Varadero, my však dojeli na atlantické pobřeží na překrásnou pláž Santa Lucia, kde lze šnorchlovat u největšího korálového útesu na světě. Tak pojeďte s námi.

23.4.2017 v 8:16 | Karma: 11,21 | Přečteno: 214x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Triumf českých středoškoláků. Zvítězili v soutěži NASA s návrhem dálkové opravy družic

27. dubna 2024  17:21

Pětice českých středoškoláků uspěla ve finále prestižní mezinárodní soutěže Conrad Challenge v...

Praktický i pro zábavu. Americká firma nabízí robopsa s plamenometem

27. dubna 2024  17:04

Americká firma Throwflame poprvé zveřejnila cenovku za svého robotického psa, který má na sobě...

Putin přímo nenařídil zabít Navalného, dospěly k závěru americké tajné služby

27. dubna 2024  16:21

Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo...

Na britského turistu zaútočil v Karibiku žralok. Muže zranil deset metrů od břehu

27. dubna 2024  16:17

Čtyřiašedesátiletý britský turista skončil na jednotce intenzivní péče, když jej u severního...

  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 395x
Jsem hoch jehož životem prošli všichni prezidenti tohoto státu. Tím pádem nemusím blíže uvádět svůj věk, Sudičky mně do života vložily optimismus, chuť k psaní a cestování. Všech tří darů jsem využil a využívám dosud. A tak se batoh se vzpomínkami naplnil vrchovatě a když se do něj sáhne, je tu článek pro blog coby dup. Tak občas zkuste otevřít můj blog.

Seznam rubrik